Zeemeerminnenfeestje

Net als de oceaan, zijn de mogelijkheden voor een zeemeerminnenfeestje bijna eindeloos! Helemaal nu je tegenwoordig gewoon een zeemeerminnenstaart kunt kopen om mee te zwemmen. Hoe cool is dat? In dit artikel geef ik je een aantal tips voor een super geslaagd zeemeerminnenfeestje.

Zwemmen als zeemeerminnen

Tegenwoordig kan je op meerdere plekken in Nederland een zeemeerminnenfeestje boeken, waarbij je een mooie staart krijgt en mag zwemmen als een echte zeemeermin. Sinds het moment dat mijn dochter hierover hoorde, heeft ze aan één stuk door gezeurd om dit te gaan doen. En begrijpelijk, want dit was echt een hele toffe ervaring. De meiden leefden zich helemaal in en konden nog wel uren in het water blijven liggen. Echt een aanrader!

Zoetwaterparels

Vul een spuitzak met gekleurde botercrème en spuit dit op een rond koekje. Hier leg je vervolgens je parel op. Dit kan elk soort rond snoep zijn, bijvoorbeeld een kauwgombal. Leg een tweede koekje schuin bovenop het eerste koekje en je hebt een mossel met een parel!

Onderwaterwereld

Met wat karton en crêpepapier maak je gemakkelijk een mooie decoratie voor je feestje. Zorg voor een blauwe achtergrond, bijvoorbeeld een blauwe muur of een muur waar je een blauw doek of stuk karton voor plaatst. Je kunt zeewier maken door stroken crèpepapier te knippen en deze gedraaid tegen de achtergrond te plakken. Knip vervolgens wat leuke zeediertjes uit, zoals zeepaardjes, zeemeerminnen, vissen en haaien. Je kunt het decor versieren met bijvoorbeeld parels en zeesterren. Zo heb je een indrukwekkend display dat perfect bij je thema past!

Blauw, groen, paars en glitter

Door de kleuren blauw, groen en paars in je kleurenschema te verwerken krijg je al snel een zeemeermin-achtig resultaat. Vooral als je ook nog glitter toevoegt! Deze kleuren doen denken aan de mooie staarten van de zeemeerminnen. Zo kun je gemakkelijk een mooie achtergrond voor foto’s maken door losse schubben te knippen uit metallic blauw, groen en paars papier. Plak deze tegen een kartonnen achtergrond en je hebt een photobooth! Wil je het nog makkelijker? Koop dan holografische wegwerpbordjes om te gebruiken als schubben. Het holografische effect doet ook zeker denken aan de staart van een zeemeermin. Verder kun je de kleuren verwerken in bijvoorbeeld wegwerpservies en tafelkleden.

Gezonde dolfijntjes

Je kunt heel makkelijk een gezonde snack maken die doet denken aan een dolfijn. Neem een kartonnen bekertje en vul deze tot ongeveer driekwart met blauwe bessen. Snijd vervolgens de bovenste 10 centimeter van een banaan. Laat de schil eraan zitten. De bovenkant van de banaan (het gedeelte dat normaal aan de tros vastzit) dient als de snuit van de dolfijn. Je kunt hier zelfs een sneetje in maken en de dolfijn een ‘visje’ vast laten houden (bijvoorbeeld Goldfish crackers). Teken een oogje op de juiste plek en zet je dolfijn in het “water” (de blauwe bessen).

Zeekomkommers

Bij dit thema is het heel makkelijk om gezonde snacks te serveren. Zo kun je gewone komkommers in stukken snijden en neerzetten als zeekomkommers. Kleed het leuk aan door er wat “zeewier” omheen te plaatsen dat je maakt door groene zure matten aan een satéprikker te rijgen. Je kunt dit vervolgens rechtop zetten door het ergens in te zetten, bijvoorbeeld een marshmallow.

Wees de eerste die reageert op "Zeemeerminnenfeestje"

Reageer