Zonder lekkers, geen feestje

In deze tijd met de trend rondom gezond eten, is het een ware uitdaging om snacks te vinden waar alle ouders het mee eens zijn. Geen suiker, geen gluten, geen E-nummers, geen andere toevoegingen.. Maar wat blijft er dan nog over? Graag vertel ik jullie welke keuzes ik heb gemaakt en hoe ik ervoor zorg dat er voldoende verantwoord lekkers op onze feestjes aanwezig is.

 

Taart
Ik begin maar met de meest onmisbare snack, de taart. Hoe hard je ook probeert om een gezond kinderfeestje te organiseren, je ontkomt niet aan de taart. En over het algemeen is een taart die kinderen lekker vinden uiteraard één bom suiker. Dit heb ik op het kinderfeestje van mijn zoontje maar voor lief genomen. Een taart hoort erbij en dat hoeft echt niet perse een groentetaart te zijn. Daarbij wilde mijn zoontje graag een piratenfeestje en dan hoort er natuurlijk wel een taart bij die aansluit op dit thema. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om de taart zelf te bakken, maar mocht je nu geen keukenprinses zijn, is dat zeker geen probleem. Er zijn namelijk een hoop bedrijven die de mooiste taarten verkopen. Mijn tip voor het bestellen van een taart: bestel de taart bij een kleine organisatie.

 

Wees creatief
Met snacks kun je heel creatief zijn. Zo heb ik voor het piratenfeestje van mijn zoon iets leuks gemaakt van eierkoek. Ik heb de eierkoeken door de helft gesneden een op de gesneden rand heb ik M&M’s geplakt door de chocola heel iets te smelten en ze daarna op de eierkoek te plakken. Wanneer de chocola weer hard wordt zullen ze aan de eierkoek geplakt zijn. Vervolgens zet je de eierkoek op de smalle ronde kant. Hierdoor wijst de gesneden kant naar het plafond. Prik vervolgens een lange satéprikker in de smalle kant. Op de satéprikker maak je een piraten zeil van papier of stof. En je hebt een piratenschip en een redelijk gezonde snack. Je kunt er ook voor kiezen om de M&M’s te vervangen door rozijnen, dit is gezonder. En geeft hetzelfde effect. De volledige omschrijving van het recept vind je hier.

 

Gezond kan ook lekker zijn
Uiteraard kan gezond ook heel lekker zijn en aangezien we ons met de taart al hadden volgepropt met suikers, besloot ik ook een verantwoorde snack toe te voegen aan de dag. De laatste snack die ik de kinderen heb voorgezet was namelijk een fruit pizza. De kinderen worden al gelukkig bij het horen van het woord pizza en denken dan niet eens meer na over het eten van fruit. Daarbij is het een hele makkelijke snack om te maken. Je koopt verschillende soorten fruit, snijdt deze in stukjes. Verdeel deze over de watermeloen die de bodem vormt. Het formaat van de stukjes hangt af van de leeftijd en het soort fruit. Je kunt hiermee spelen. Tip: gebruik fruit met zoveel mogelijk verschillende kleuren, simpelweg omdat dit er echt heel leuk uit ziet.

 

Wees de eerste die reageert op "Zonder lekkers, geen feestje"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*