Verjaardagstaart bakken

Bij een verjaardag hoort taart. Waar je er vroeger goed wegkwam met een slagroomtaart, zijn er tegenwoordig talloze opties om de verjaardagstaart zo uniek mogelijk te maken. Voor ieder baktalent een leuke manier om het eten van de taart om te toveren tot een bijzonder moment, maar wat als je talenten ergens anders liggen? Geen zorgen, wij geven hieronder tips waardoor ook jouw kind de taart krijgt die hij of zij verdient!

De basis
Het belangrijkste is het idee. Zodra je weet wat voor een taart je wil maken, kun je op zoek naar het juiste recept voor de basis. Dit is eindeloos te variëren en met een idee voor een taart kom je een heel eind. Voor een taart waarbij de versiering de grootste rol speelt, is een cake-recept vaak al voldoende. Vind je het lastig om te bedenken wat je als basis wilt? Lang leve Dr. Oetker en alle andere bakmerken die dit al voor ons hebben bedacht. Met deze mixen heb je binnen no-time een heerlijke taart op tafel staan, die je af kunt maken met diverse decoraties.

Kleurstoffen
Een makkelijke manier om een taart een bepaalde uitstraling te geven, is het toevoegen van kleurstoffen. Op deze manier kan de taart ook meedoen met het kleurenthema. Een trend op het moment is het maken van een regenboogtaart, waarbij verschillende lagen van een taart, verschillende kleuren hebben.

Stapeltaarten
Wil je een indrukwekkende taart, dan is het aan te raden om te werken met verschillende ‘stapels’. Bak bijvoorbeeld drie verschillende vormen ronde taarten en zet deze vervolgens op elkaar. De taart maakt dan direct indruk door zijn formaat.

Fondant
Fondant wordt vaak gebruikt als een soort ‘jasje’ van de taart. De fondant rol je uit en leg je over de taart heen. Op deze manier heb je een goede basis om vervolgens te versieren. Uiteraard kun je ook figuurtjes uit het fondant snijden en dit gebruiken als versiering.

Glazuur
Net als fondant, is glazuur een manier om de basistaart te bedekken met een smakelijk kleurtje. Het glazuur giet je als het ware over de taart en smeer je uit, zodat het evenredig wordt verdeeld. Het voordeel van glazuur is dat je er versieringen op kunt leggen op het moment dat het glazuur nog niet geheel is opgedroogd. Op deze manier blijft de versiering plakken op de taart.

Marsepein
Eén van de bekendste decoraties voor een taart is toch wel marsepein. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het maken van marsepein. Er zijn ook figuren van marsepein te koop, waarmee je een taart een bepaald thema kunt geven.

Slagroom
Slagroom, banketbakkersroom en andere roomsoorten, kun je makkelijk met een spuitmond op de taart spuiten. Niet alleen versier je de taart hier al mee, ook geeft dit een professionele uitstraling aan de taart.

Toppings
Heb je de taart bijna klaar? Dan is het tijd voor de toppings. Denk aan nootjes, discodip, chocoladestukjes, fruit, mini-marshmallows en noem maar op! Je kunt het zo gek niet bedenken. Je kunt er voor kiezen om de topping al over de taart te strooien of je kunt de verschillende toppings in bakjes op tafel zetten, zodat alle kinderen hun eigen topping kunnen kiezen. Zo wordt het eten van de taart ook een activiteit waar je de kinderen even mee kunt vermaken.

Wees de eerste die reageert op "Verjaardagstaart bakken"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*