5 leerzame kinderfeestjes

Bij een kinderfeestje denk je misschien niet direct aan educatie. Toch is spelen en leren juist een ontzettend goede combinatie. Als je toch een groep kinderen bij elkaar hebt, waarom zou je er dan geen leuke én leerzame dag van maken? De truc is om het educatieve aspect goed te verpakken in een onderwerp dat jouw kind ontzettend interessant vindt. Hier vind je 5 voorbeelden van kinderfeestjes met coole thema’s, die stiekem heel educatief verantwoord zijn!

1. Mad Science

Bij Mad Science worden de kinderen voor 1 dag junior scientist. Er komt een Mad Scientist bij je langs om allerlei leuke experimenten en proefjes met de kinderen uit te voeren. De kinderen krijgen zelf een take-home experiment mee om thuis uit te voeren. Daarnaast kun je nog aanvullingen bestellen, zoals extra experimenten, labjasjes en goodiebags. Het feestje kan bij jou thuis plaatsvinden of op één van de Mad Science locaties, en de prijzen beginnen vanaf € 145,00 voor 60 minuten. Het is een ontzettend leuk concept dat zeker zorgt voor een memorabel kinderfeestje!

2. De Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek biedt allerlei verschillende leerzame workshops en activiteiten die een hartstikke leuk kinderfeestje vormen. Zo kun je bijvoorbeeld oude apparaten uit elkaar halen in de scraphoek, de kracht van lucht ontdekken in de magische luchtkussenkist, zelf films maken met behulp van een praxinoscoop of gewoon lekker buiten spelen in de speeltuin. Dit feestje is vooral geschikt voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar en kan gevierd worden op woensdagmiddag, zaterdagmiddag of zondag. Je krijgt er onbeperkt ranja bij en een lunch met poffertjes of broodjes knakworst.

3. Spyctive Misdaadspellen

De feestjes van Spyctive zijn niet bewust gericht op educatie, maar zeker weten dat de kinderen hier wel wat van leren. Ze moeten namelijk als echte spionnen puzzels oplossen en een misdaad oplossen. Hierbij hebben ze zelfs live telefooncontact met een echte geheim agent! Het oplossen van dit mysterie vergt een hoop vaardigheden, zoals samenwerking en probleemoplossend vermogen. Deze feestjes zijn geschikt voor kinderen van 7 t/m 13 jaar en kunnen op elke locatie, zowel binnen als buiten, worden uitgevoerd.

4. Natuurontdekkers

Stichting Natuurontdekkers biedt leerzame kinderfeestjes op maat, waarbij de kinderen (zoals de naam al verraadt) de natuur gaan ontdekken. Met een basispakket gaan de kinderen eerst vlinders, insecten en andere waterbeestjes vangen. Daarnaast kun je kiezen voor een creatieve activiteit (fotografie of een kunstwerk maken van gedroogde blaadjes) of een survivalactiviteit (hutten bouwen of pijl en boog schieten). Op de website wordt echter aangegeven dat je in overleg ook andere activiteiten kunt plannen. De kinderen krijgen aan het eind van het feestje allemaal een insectenpotje met een loep als kleine verrassing.

5. Batavialand

In Batavialand kun je een stoer kinderfeestje geven waar de kinderen leren over oude schepen, schatten en ambachten. Je krijgt een rondleiding over het schip de Batavia en kunt daarnaast ook workshops, Oudhollandse spelletjes of een speurtocht doen. Tenslotte worden er educatieve films getoond over hoe de replica van de Batavia is gemaakt, of over de droom van Cornelis Lely. Een kinderfeestje in Batavialand kost circa € 10,25 per persoon.

Hebben jullie nog tips voor educatieve kinderfeestjes? Laat ze achter in de comments!

Wees de eerste die reageert op "5 leerzame kinderfeestjes"

Reageer