5 supermakkelijke budget decoraties voor een superheldenfeestje

Omdat superhelden veelal gebaseerd zijn op stripboeken, is een superheldenfeestje heel makkelijk te decoreren. Door gebruik te maken van primaire kleuren, opvallende lijnen en eventueel stipjes voor een pop-art effect creeër je een stripboekenstijl in een handomdraai. Ook zijn er heel veel kant en klare decoraties te koop dankzij de populariteit van Marvel blockbusters. In deze blogpost lees je 5 tips voor supermakkelijke decoraties voor je superheldenfeestje.

1. Stripwolkjes met geluidseffecten

Kenmerkend aan de welbekende stripboeken over superhelden zijn de wolkjes met geluidseffecten, zoals ‘BAM!’ ‘WOW!’ en ‘ZAP!’. Deze kun je heel gemakkelijk online vinden en uitprinten op papier of karton. Vervolgens kun je ze door de gehele huiskamer verspreiden en gebruiken om bijvoorbeeld bekertjes te decoreren.

2. Skyline van een grote stad

Dit project is wat groter van formaat, maar alsnog heel makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een groot stuk karton, verf en een schaar. Teken op het karton een skyline van een stad. Dat mag gerust lekker blokkerig, dus je hebt er echt geen tekentalent voor nodig. Je kunt ook een skyline uitprinten, deze op het karton plaatsen en de lijn overtrekken. Knip je skyline vervolgens uit het karton en verf deze geheel zwart. Door er raampjes en deuren in te plaatsen in de vorm van gele vierkantjes en rechthoeken komt je stad tot leven. Deze stad kun je bijvoorbeeld gebruiken als backdrop voor de eettafel met alle snacks en drankjes.

3. Capes

Om een cape te maken, heb je niet eens een naaimachine nodig; slechts een makkelijk patroon (zoals deze), een stuk stof, een (stof)schaar en eventueel klittenband. Leg je patroon op de stof, trek hem over en knip je cape uit. Je kunt de kinderen de stof om hun nek laten knopen of een stukje klittenband toevoegen met stoflijm. Wil je toch wat extra decoratie voor je cape? Knip dan letters of logo’s van bekende superhelden uit vilt en plak deze op de rug van je cape.

4. Maskers

Een keertje “superheldenmaskers” of “superhero masks” Googlen geeft een hoop resultaten voor maskers die je zo kunt uitprinten. Knip ze uit het papier of karton, kleur ze in en bind er elastiekjes aan zodat de kinderen deze achter hun oren kunnen haken, en klaar! Heb je echt geen tijd om er zelf iets mee te doen? Dan kun je dit project ook vermommen als activiteit voor de kinderen. Print een stapel maskers uit en leg deze op een tafel met verf, scharen en andere knutselspullen. Zo kunnen de kinderen hun eigen maskers decoreren. Slim opgelost, toch?

5. Puntzakken van stripboeken

Print pagina’s uit stripboeken uit op A4 papier. Knip er een strook af zodat het papier vierkant is, en rol deze in puntzakken. Hier kun je vervolgens snoepjes of chips indoen.

Wees de eerste die reageert op "5 supermakkelijke budget decoraties voor een superheldenfeestje"

Reageer