Kinderfeestje: Zelf parfum maken

Toen ik onlangs online op zoek was naar leuke ideeën voor kinderfeestjes, kwam ik veel pakketten en workshops tegen waarbij je zelf parfum kunt maken met de kinderen. Dat vond ik een superleuk idee, maar ik dacht ook direct: dat kan ik toch ook zelf? Na even zoeken kwam ik al snel tot de conclusie dat je dit inderdaad heel gemakkelijk zelf kunt organiseren voor een iets vriendelijker prijsje. In deze blogpost deel ik mijn bevindingen met je.

Sprayparfum

Voor een sprayparfum heb je het volgende nodig:

 • Sprayflesjes
  Bijvoorbeeld de reisflesjes (50 ml) die je voor €0,90 kunt kopen bij de Etos, of dit pakket van 5 kleinere sprayflesjes (15 ml) voor €5,05.
 • Verschillende essentiële oliën:
  Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij Holland & Barrett voor 3 tot 5 euro per stuk.
 • Cosmetisch basiswater
  Dit koop je onder andere bij Geurenpaleis.nl voor €2,95.
 • Pipetten
  Bij Grandado.com vind je bijvoorbeeld 10 stuks voor €1,99.
 • Maatbekers of potjes om de geuren in te mixen
  Waarschijnlijk heb je deze al in huis, je kunt bijvoorbeeld lege glaze potten gebruiken waar eten in heeft gezeten.
 • Potjes van donker glas (10 ml)
  Bijvoorbeeld deze van Essential Oilshop.

Parfumroller

Je kunt ook een parfumroller maken. Het voordeel hiervan is dat je een volledig natuurlijke parfum kunt maken, doordat je geen cosmetisch haarwater nodig hebt. Als je een roller maakt kun je het cosmetisch basiswater vervangen voor plantaardige olie (bijvoorbeeld jojoba- of druivenpitolie) en gebruik je in plaats van het sprayflesje een roller van 10 ml (die kun je bijvoorbeeld hier vinden).

Vaste parfum

Een vaste parfum is een soort smeerseltje dat je op je huid kunt smeren. Hiervoor heb je geen alcohol nodig, waardoor het zacht is voor de huid. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 3 delen pure bijenwas
  Dit koop je bijvoorbeeld bij Holland & Barrett.
 • 2 delen kokosolie
  Dit kun je in de supermarkt kopen, of bij Holland & Barrett.
 • 1 of 2 delen van jouw eigen mix van essentiële oliën

Natuurlijke parfum uit eigen tuin

Wil je je parfum helemaal natuurlijk én gratis hebben? Met een nachtje geduld kan het nóg makkelijker door bloemen en blaadjes uit de eigen tuin te gebruiken. Snijd de bloemen fijn en doe ze in een koffiefilter, die je vervolgens in een kopje zet. Je kunt ook andere lekker ruikende dingen toevoegen, zoals een vanillestokje. Giet twee kopjes water over je bloemenmengsel heen totdat ze helemaal onder water staan. Plaats hier bovenop nog een koffiefilter om het mengsel af te dekken en laat het een nachtje staan. De volgende dag kun je het vocht eruit knijpen. Kook het vocht en doe het in een spuitflesje. Klaar is je parfum!

Wees de eerste die reageert op "Kinderfeestje: Zelf parfum maken"

Reageer