5 leuke kinderfeestjes voor meisjes

Ik krijg regelmatig de vraag of ik tips heb voor een leuk kinderfeestje voor meisjes. En ja, als moeder van twee meisjes heb ik die zeker! Eén van mijn dochters is echt een typisch ‘meisjes-meisje’, in de traditionele zin van het woord. Mijn andere dochter trouwens helemaal niet; die moet niets weten van poppen en vind ik regelmatig ergens hoog in een boom terug. Haar zou je niet gelukkig maken met een typisch meidenfeestje. Mij wel, dus ik ben erg blij dat mijn jongste dat wél kan waarderen. Uiteraard zijn er ook jongens die deze feestjes hartstikke leuk vinden. Dus als jij een jongen thuis hebt die graag zo’n kinderfeestje wil geven: lekker doen!

1. Make-over feestje

Bij een make-over feestje denk je misschien als eerste aan een feestje dat geschikt is voor pubers. Het is natuurlijk de vraag of je je dochter van 6 een volledige Dance Moms-look wil aanmeten. Maar je kunt dit idee ook prima gebruiken voor een jongere doelgroep. Geef dan bijvoorbeeld Disney make-overs, waar je alle kinderen omtovert in Disneyprins(ess)en. Of geef de kinderen de opdracht om elkaar de meest gekke make-over te geven die ze maar kunnen bedenken. Je kunt er zelfs een spelletje van maken, waarbij iedereen een lootje trekt met welke gekke make-over ze moeten ontvangen. Zo zul je jonge kinderen niet snel een minderwaardigheidscomplex aanpraten, maar blijft het een leuke en grappige ervaring.

2. Prinsessenfeestje

Dit is toch wel een klassieker: het prinsessenfeestje. Toen ik klein was, was zo’n feestje echt mijn droom. Waan je in de wereld van ridders en kastelen en trek alle mooiste jurkjes uit de verkleedkist. Je kunt hier allerlei activiteiten omheen verzinnen, bijvoorbeeld zelf kroontjes maken, spiegeltjes mozaïeken of een leuke speurtocht. Op het feestje van mijn dochter heb ik deze prinsessenspeurtocht gedaan van 4tot12 Kinderfeestjes, dat was echt een daverend succes! In onze groep waren er twee jongetjes bij die aan het begin nog wel wat grapten over het thema. Maar aan het einde van de dag zaten ze hélemaal in het verhaal en vonden ze het hartstikke spannend. Echt een aanrader dus!

3. High tea feestje

Heb jij ook zo’n dochter die theepartijtjes houdt voor haar knuffels en poppen? Dan vindt ze een echte high tea met haar vriendinnen vast ook leuk. Zorg voor genoeg thee, lekkere hapjes en leuke verkleedkleren, zodat de meiden zich echte chique dames voelen. De aankleding kan voor zo’n feestje niet gek genoeg, dus haal alle franjes maar uit de kast! Je zou het feestje zelfs een Alice in Wonderland-thema kunnen geven, zodat het een echte Mad Hatter’s Tea Party wordt.

4. Paardenfeestje

Mijn jongste dochter is gek op paarden, maar mijn stoere oudere dochter ook. Dat hebben ze niet van een vreemde; ik was zelf ook echt een paardenmeisje. Je kan in ons huishouden dus niet missen met een paardenfeestje. Ga naar de manege in de buurt, of gewoon naar de kinderboerderij. Bij 4tot12 Kinderfeestjes kun je trouwens ook een leuke paardenspeurtocht bestellen!

5. Een videoclip opnemen

Dit idee ontstond toen ik mijn dochter met haar vriendinnetjes zelf aan de slag zag gaan met een camera en de cd-speler. Hoe cool is het om je eigen videoclip op te nemen? Met begeleiding van een volwassene kunnen ze deze fantasie helemaal uitleven: maak een toffe set, zorg voor discolichten, bedenk een choreografie op een leuk nummer en klaar ben je! Uiteraard kun je de clip daarna op een DVD’tje zetten, zodat de kinderen allemaal naar huis gaan met een leuk aandenken.

Deel jouw tips voor een meidenfeestje in de comments!

Wees de eerste die reageert op "5 leuke kinderfeestjes voor meisjes"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*