Enchanted Forest / Toverbos kinderfeestje

Eén van mijn dochters is gek op alles wat magisch is. Elfjes, kabouters, feeën, bosdiertjes… noem het maar op. Zo kwam ik op het idee om een toverbosfeestje te organiseren. We begonnen met een gave speurtocht in het bos bij ons in de buurt (Magische Merel van 4tot12 Kinderfeestjes), en eindigden thuis met een lekkere maaltijd in onze zelf gecreërde feeëntuin. In dit artikel vertel ik je alles over hoe ik dit gedaan heb!

Als je op de zoekwoorden ‘Enchanted Forest’ of ‘Woodland’ zoekt op Pinterest, kom je allerlei magische plaatjes tegen. Veel afbeeldingen zijn oorspronkelijk bedoeld voor bruiloften, maar dat neemt niet weg dat je deze als inspiratie kunt gebruiken. Tijdens het zoeken op Pinterest viel me op dat een aantal dingen steeds terugkwamen. Het mooiste was dat dit allemaal ideeën zijn die heel makkelijk en betaalbaar zijn!

1. Feeënlichtjes

Je creëert al snel een magisch effect door overal kleine lichtjes te installeren, zoals tuinlampjes en guirlandes. Ook als je geen elektriciteit beschikbaar hebt in de tuin, kun je dit effect bereiken. Koop bijvoorbeeld een grote zak elektrische theelichtjes bij de Action en stop die in lege glazen potten die je door de hele tuin (of ruimte) verspreidt. Je kunt de potten ook nog leuker aankleden door er bijvoorbeeld mos, bloemen, takjes en dennenappels bij te stoppen of feeënfiguurtjes op het glas te tekenen met een zwarte stift. Ik heb ook een aantal potten van binnen beschilderd met mod podge. Daarna gooide ik er een zakje glitter in leeg en heb ik flink met de potten geschud tot de binnenkant helemaal bedekt was met glitter. Als je hier vervolgens een theelichtje in stopt, geeft dit een mooi glinsterend effect. Heb je niet genoeg glazen potten? Zet de lichtjes dan in glazen of theekopjes.

2. Natuurlijke elementen

Een toverbos barst uiteraard van de natuurlijke elementen. Zo serveerde ik het eten op ronde boomstamschijven die ik bij de Xenos vond en heb ik overal nepmos, takjes, bloemen, bladeren en dennenappels neergezet. Ook paddestoelen geven een heel feeëriek effect. Zo vond ik hier schattige paddestoelenlampjes. Omdat ik mijn feestje gaf in de herfst, lagen ook bij de Action en Xenos  volop namaakpaddestoelen in de winkel die waarschijnlijk bedoeld zijn om herfststukjes mee te maken. Als je echt creatief aan de slag wil, is hier ook nog een hele leuke tutorial te vinden waarmee je zelf lichtgevende paddestoelen kunt maken in allerlei formaten.

3. Bijzondere kleuren

Een makkelijke manier om iets magisch te laten lijken, is door het kleurenschema aan te passen. Zo kennen we allemaal de rode paddestoel met witte stippen, maar als je de paddestoelen paars of blauw schildert ziet het er direct betoverend uit. In mijn ervaring hebben de kleuren paars, blauw en turquoise het mooiste effect. Naast paddestoelen kun je deze kleuren bijvoorbeeld laten terugkomen in bloemen of vlinders. Ook glitter is altijd goed: strooi bijvoorbeeld wat groene glitters door stukjes nepmos.

4. Magische wezens

Een toverbosfeestje is natuurlijk niet af zonder magische wezens. Daarom vroeg ik de kinderen om verkleed te gaan als iets toverachtigs. Sommige kinderen kwamen verkleed als elfjes, feeën of heksen en anderen kozen voor een bosdiertje zoals een eekhoorn of een konijntje. Ze zagen er allemaal fantastisch uit! Verder heb ik alle knuffels, poppen en figuurtjes die we in huis hadden neergezet in de tuin.

5. Eten en drinken

Het is eigenlijk heel makkelijk om eten en drinken te verzinnen voor een feestje met dit thema. Als je denkt aan magische wezens eten die namelijk vaak gerechten met simpele ingrediënten die je zelf in de tuin of in het bos zou kunnen plukken. Zo is dit een perfect excuus om lekker veel groente en fruit neer te zetten. Zoetigheden mogen natuurlijk ook niet ontbreken, denk bijvoorbeeld aan taartjes, cupcakes en scones. Drinken geef je makkelijk een magisch tintje door wat voedingskleurstof te gebruiken, of kies bijvoorbeeld limonade met een bijzonder kleurtje. Mocht je een mooie taart of versierde cupcakes willen bakken, dan vind je in de bakwinkel of online genoeg mogelijkheden om deze te decoreren. Zo vond ik in onze lokale bakwinkel allerlei vormpjes voor fondantbloemetjes, vlinders, paddestoelen en bladeren. Of houd het nóg simpeler door wat bessen of een takje op de cupcake te leggen. Mijn taart heb ik bekleed met bruine chocoladefondant. Hier heb ik met een mes patronen ingemaakt zodat het leek alsof het boomschors was. Op deze website vind je hier allerlei tutorials voor.

Wees de eerste die reageert op "Enchanted Forest / Toverbos kinderfeestje"

Reageer