Uitnodigingen maken voor een kinderfeestje

Uitnodiging kinderfeestje

Wie herinnert zich niet de uitnodigingen voor kinderfeestjes met de boodschap: “wat we gaan doen is geheim, maar neem je zwemkleding mee”? Als je een kinderfeestje geeft, is de uitnodiging een goede manier om de kinderen al enthousiast te krijgen voor het thema of de activiteit die je wil gaan doen. Je kunt het op verschillende manieren aanpakken.

Voorgedrukte uitnodigingen
Je kunt kant-en-klare, gedrukte uitnodigingen kopen. Dit kan je een hoop tijd en gedoe schelen. Daarnaast weet je van tevoren wat je krijgt en dat het professioneel gedaan wordt. Er zijn bedrijven die volledige pakketten verkopen voor kinderfeestjes, compleet met uitnodigingen. Bijvoorbeeld 4tot12 Kinderfeestjes en Spyctive. Zo past de stijl van je uitnodiging perfect bij de overige decoraties. Ben je op zoek naar losse uitnodigingen, dan raad ik je aan om even op Etsy te kijken.

Zelf printen
Ben je handig met Photoshop of andere bewerkingsprograma’s? Dan kun je zelf op de computer uitnodigingen ontwerpen. Het kost wat meer tijd, maar het voordeel hiervan is dat je alle vrijheid hebt om ze exact te maken zoals jij ze in gedachten hebt. Afbeeldingen vind je overal online en je kunt gemakkelijk toffe lettertypes downloaden op websites als DaFont. Je kunt de uitnodigingen thuis zelf printen of gebruik maken van een copyshop. Ik geef zelf de voorkeur aan een copyshop omdat printers eigenwijs zijn en vaak niet helemaal doen wat ik wil, maar thuis printen is natuurlijk wel goedkoper.

Knutselen
Als je een kijkje neemt op Pinterest dan kom je allerlei creatieve, geknutselde uitnodigingen tegen. Ben je creatief aangelegd, dan is dit een goede optie. Helemaal mooi is als je kunt handletteren of tekenen. Pinterest heeft wel een valkuil: het ziet er heel makkelijk en mooi uit op de plaatjes, maar als je het zelf gaat doen blijkt het toch best lastig. Kijk daarom goed welke uitnodiging je uitkiest en of het daadwerkelijk haalbaar is in de tijd die je hebt. Dit is vaak wel iets wat je voor heel weinig geld kunt doen; vaak heb je bijvoorbeeld alleen papier en knutselmateriaal nodig. Wat ook erg leuk is, is dat je je kind kunt betrekken bij het knutselproces. Het is toch tof als je kind vol trots zijn/haar zelfgemaakte uitnodigingen kan uitdelen? Zo raak je samen al helemaal in de sfeer voor het feestje.

Online uitnodigingen
Wil je helemaal kosten (en papier) besparen? Dan kun je de uitnodigingen natuurlijk ook online versturen. Hoe meer tijd en moeite je steekt in de daadwerkelijke uitnodiging, hoe persoonlijker en leuker het wordt.

Wat moet er op de uitnodiging staan?
Er is bepaalde informatie die in ieder geval duidelijk moet zijn.

  • De naam van de jarige
  • De datum en het tijdstip
  • Het adres waar het feestje plaatsvindt

Je kunt ook wat extra informatie verwerken, bijvoorbeeld:

  • Cadeauwensen van de jarige
  • Moeten ze iets bijzonders meenemen?
  • Moeten ze verkleed komen?
  • Worden de kinderen thuisgebracht na het feestje of moeten ze worden opgehaald?
  • Hebben de kinderen gegeten als ze thuiskomen?

Wat zijn de mooiste uitnodigingen die je hebt gestuurd of ontvangen voor een kinderfeestje? Laat een reactie achter in de comments!

Wees de eerste die reageert op "Uitnodigingen maken voor een kinderfeestje"

Reageer