Een kinderfeestje met kerst

Staat de kerstboom al te schitteren, en moet je nu ook nog een kinderfeestje organiseren? Maak dan handig gebruik van je kerstversiering door je kinderfeestje een kerstthema te geven! Dat scheelt je nogal wat tijd, geld en moeite – en de kinderen vinden het minstens zo bijzonder. In deze blog geef ik je tips om te zorgen dat jouw kerstkinderfeestje er één is om te onthouden.

Kerstballen maken

Veel ouders betrekken hun kinderen in het versieren van de kerstboom. Hoe leuk is het als de kinderen dan hun eigen creatie in de boom kunnen hangen? Laat de kinderen tijdens het kinderfeestje allemaal hun eigen, persoonlijke kerstbal maken. Hiervoor heb je transparante plastic ballen nodig, die je kunt vinden in elke hobbywinkel, en zoveel knutselmateriaal als je kunt regelen. Glitter, kralen, confetti, lego, mos, bladeren, takjes; je kunt het zo gek niet bedenken. Ook kleine voorwerpen zoals boompjes, kersthuisjes, sneeuwmannen en sneeuwvlokken zijn erg leuk om te gebruiken. Zo kunnen ze als het ware hun eigen landschap creëren in de bal. Geef de kinderen hun zelfgemaakte kerstbal mee naar huis als leuke herinnering aan het feestje.

Kerstkaarten maken

Door de jaren heen zie je steeds minder kerstkaarten langskomen. Ouders hebben het vaak te druk en delen hun kerstwensen op social media. Toch is een persoonlijke kaart extra leuk om te ontvangen. Met deze leuke knutselbezigheid sla je twee vliegen in één klap: jij hebt een activiteit voor je kinderfeestje, en de andere ouders hebben plots een leuke kerstkaart om te versturen! Het is ook nog hartstikke leuk en simpel om te doen. Het enige wat je nodig hebt is papier en een heleboel knutselspullen. Een leuk idee is bijvoorbeeld om de kinderen handafdrukken te laten maken met verf en deze te versieren alsof het een kerstboom is. Voeg wat glitter toe en je hebt zo een originele kerstkaart. Natuurlijk kunnen de kinderen ook zelf helemaal losgaan met knippen, plakken, kleuren, tekenen en schilderen. Of maak een foto van elk kind en laat ze daar leuke props op plakken, zoals hoedjes en slingers.

Een winterse speurtocht

Is jouw kind helemaal gek van Frozen? Dan is de speurtocht IJskoningin IJsa van 4tot12 Kinderfeestjes perfect voor een winters kinderfeestje. Deze spannende speurtocht is beschikbaar in de leeftijdscategorieën 4 tot 6 en 7 tot 9 jaar. Speurtochten doen het altijd erg goed op kinderfeestjes omdat de kinderen lekker buiten zijn en helemaal opgaan in het verhaal. Natuurlijk kun je ook zelf een speurtocht in elkaar zetten met een winterthema. Daar moet je alleen wel tijd voor (en zin in) hebben, want het is best een klus. Daarom vind ik zo’n pakket heel erg handig, en zeker het geld waard.

Schaatsen

Als echte Nederlander hoort schaatsen natuurlijk bij de winter, en gelukkig hoeven we niet te wachten tot het water bevriest. Er zijn genoeg schaatsbanen in Nederland die rond deze tijd van het jaar prachtig versierd zijn. Op sommige plekken kun je zelfs een les volgen of een speciaal kinderfeestje boeken, waarbij je na het schaatsen lekkere warme chocolademelk en een snack krijgt. Wij gingen zelf regelmatig schaatsen en dat vond ik als kind een hele beleving. Mijn eigen kinderen vinden het ook nog steeds fantastisch!

Sneeuwpoppen maken

Do you want to build a snowman? Ook als het dit jaar geen witte kerst wordt hoef je niet te treuren. Met een paar kleuren knutselfoam en een schaar kun je alsnog een hele leuke sneeuwpop maken! Geef alle kinderen een aantal vellen wit, oranje en zwart knutselfoam. Uit het witte foam kunnen ze cirkels knippen om de sneeuwpop te maken, met zwart maak je knoopjes, ogen en een hoed, en oranje wordt uiteraard gebruikt voor de wortel. Vervolgens kunnen ze hun sneeuwman met wat water op het raam plakken. Deze kunnen ze versieren met andere kleuren foam door versieringen uit te knippen, deze nat te maken met een verfkwast en op de sneeuwman te plakken. Of gebruik lijm als je grotere voorwerpen zoals pompoms wil gebruiken. Easy peasy! De sneeuwpop is ook makkelijk weer van het raam te verwijderen.

 

Wees de eerste die reageert op "Een kinderfeestje met kerst"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*