Cadeautjes en bedankjes

fruit-goodiebags

Een bedankje of cadeautje is een leuke manier om de gasten van je kind te bedanken voor hun komst. Het is erg leuk en eenvoudig om samen te stellen en je bepaalt zelf het budget. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, maar de meest simpele bedankjes en presentjes zijn vaak de leukste.

Het bedankje of cadeautje is ook afhankelijk van het kinderfeestje dat je geeft. Vier je het kinderfeestje op locatie? Dan heeft de locatie vaak een bedankje of cadeautje voor de kinderen na afloop van het kinderfeestje. Wanneer dit niet het geval is kan je zelf aan de slag. Hieronder volgen een paar tips voor bedankjes en cadeautjes.

Uitdeelzakjes met snoep

Een voor de hand liggende, maar altijd succesvolle optie. Uitdeelzakjes zijn vrij eenvoudig samen te stellen en kun je eventueel ook nog afstemmen op het thema van het feestje. Je kunt een standaard plastic zakjes gebruiken en daar een sticker van een stripfiguur op plakken. Wil je dat het er wat rustieker uitziet? Dan kun je ook een bruine papieren zak te gebruiken. Deze kun je opvullen met bijvoorbeeld vloeipapier en je kan de zakken zelf versieren. Gebruik bijvoorbeeld tule om een tutu te maken, als je een prinsessenthema hebt. Ook leuk: vorm met aardappelstempels of pailletten de namen van de gasten op de zakken. Zo heeft ieder kind zijn of haar eigen uitdeelzak(je).

Schatkistjes

Bij veel thema’s, zoals bijvoorbeeld ridders, prinsessen en piraten, kun je schatkistjes gebruiken. Je kunt online verschillende templates vinden om zelf schatkistjes te vouwen. Deze kun je vervolgens vullen met chocolademunten of andere kleine cadeautjes. Dit idee kun je makkelijk aanpassen voor een ander thema. Denk bijvoorbeeld aan een kluis voor een spionnenfeestje of een hekselketel voor een heksenfeestje. Is je kind gek op gamen? Dan is de kans groot dat in zijn favoriete game ook schatkistjes of lootboxes voorkomen die je na kunt maken.

Een klein cadeautje

Heb je nog genoeg tijd voor het feestje? Dan raad ik je aan om eens op eBay, Wish, AliExpress of Etsy rond te kijken voor kleine cadeautjes die je uit kunt delen. Deze websites verkopen hele goedkope troep – *kuch* – spullen, je moet alleen vaak best lang wachten voordat het binnen is. Denk bijvoorbeeld aan een ketting of ring die bij het thema past, klein speelgoed, stickers of een broche. Je kunt ook hele kleine glazen flesjes bestellen en deze vullen met bijvoorbeeld glitter of resin.

Een aandenken aan het feestje

Is het feestje op locatie? Kijk dan of er iets leuks is dat ze mee kunnen nemen, bijvoorbeeld een beker. Je kunt op veel locaties ook een foto laten maken die je vervolgens kunt bestellen. Dit kan natuurlijk goedkoper door de foto zelf te maken. Vindt het feestje thuis plaats, zet dan een photobooth op. Het enige wat je nodig hebt is een achtergrond en eventueel props die ze kunnen gebruiken. Knip bijvoorbeeld snorren, brillen en hoeden uit karton en zet deze vast aan een houten stokje. Deze kunnen ze dan voor hun gezicht houden om grappige foto’s mee te maken.

Heb jij nog toffe ideeën voor bedankjes? Laat het weten in de comments!

Wees de eerste die reageert op "Cadeautjes en bedankjes"

Reageer