10 handige websites voor kinderfeestjes

Als ik een kinderfeestje ga organiseren, ben ik van tevoren altijd lang aan het zoeken naar tips, inspiratie en ideeën. Hierdoor ben ik een aantal handige websites tegengekomen waar ik elke keer weer naar terugga. Dit zijn voor mij de echte must-haves die ik altijd even check wanneer ik aan het plannen ben. Ik zet ze hier voor je op een rij!

1. Pinterest

Voor mij begint het plannen van een kinderfeestje altijd op Pinterest. Ik maak een bord aan dat ik onderverdeel in secties, zoals thema’s, activiteiten, eten en drinken, decoraties en verkleedkleren. Ik begin met het zoeken naar algemene ideeën, zodat ik uiteindelijk een thema kan kiezen. Vervolgens ga ik binnen dat thema op zoek naar allerlei ideeën en inspiratie. Ik kies uit wat het meest haalbaar is om te doen of maken, en vervolgens ga ik daarmee aan de slag.

2. Wish / AliExpress

Voordat ik ga knutselen, struin ik Wish en AliExpress af om te zien of de dingen die ik wil maken daar niet goedkoper te vinden zijn. Als dat zo is, scheelt dat een hoop tijd en moeite. Let er bij deze websites wel op dat de prijzen wellicht laag zijn, maar dat je soms nog relatief veel betaalt aan verzendkosten. Ook is de levertijd vaak erg lang en weet je niet altijd zeker of de spullen er precies zo uitzien als op de foto. Zorg dus dat je ruim van tevoren bestelt, en koop hier alleen spullen die niet al te essentieel zijn voor je kinderfeestje. Komt je bestelling niet, niet op tijd of niet in goede staat binnen, dan kun je op deze sites makkelijk je geld terugkrijgen.

3. Etsy

Als iets te ingewikkeld is om zelf te knutselen, dan kijk ik op Etsy of het daar te koop is. Hier vind je namelijk allerlei zelfstandige handelaren die zelfgemaakte producten verkopen. De kwaliteit is aanzienlijk beter dan bij Wish of AliExpress en de verzending duurt meestal minder lang. Je betaalt dan wel wat meer dan bij zo’n goedkope groothandel, maar in mijn ervaring is dat het ook wel waard.

4. 4tot12 Kinderfeestjes

Je hebt me wellicht wel vaker over deze website zien schrijven. Ik ben hier namelijk een grote fan van, omdat er allerlei leuke, kant- en klare speurtochten worden verkocht. Je hoeft de speurtocht alleen nog uit te zetten. Verder zitten er leuke extra’s in, zoals een canvas tas en een poster. Voor mij is dit een hele makkelijke oplossing wanneer ik zelf nog geen activiteit heb verzonnen. Door de verschillende thema’s en leeftijdscategorieën die ze hebben, kan ik er bijna altijd wel iets leuks vinden.

5. Albert Heijn / Allerhande

Ik kan me voorstellen dat je bij kinderfeestjes misschien niet direct aan de Albert Heijn denkt. Toch is het een website die ik altijd raadpleeg, omdat ze heel veel leuke recepten online hebben staan. Er is zelfs een aparte pagina met recepten voor kinderfeestjes. De recepten zijn vaak niet precies gekoppeld aan een thema, waardoor je ze altijd wel kunt gebruiken. Vervolgens kun je met de app ook gelijk een handig boodschappenlijstje maken. Ideaal!

6. Allekinderfeestjes.nl

Op deze website zijn heel veel leuke activiteiten voor kinderfeestjes te vinden. Je kunt ze sorteren op leeftijd, locatie, provincie en thema. Dat zorgt ervoor dat het heel makkelijk zoeken is. Ook heeft deze website een blog waar vaak leuke tips en ideeën opstaan.

7. Honey

Dit is niet echt een website, maar ik vind hem te handig om niet te benoemen. Honey is een gratis browserextensie die het hele internet afzoekt naar kortingscodes wanneer je iets gaat bestellen. Omdat het een Amerikaans bedrijf is, werkt het op dit moment het beste op grote (Amerikaanse) websites, maar je kunt er op steeds meer websites gebruik van maken. Honey checkt bij het afrekenen voor je of je de beste prijs hebt die je kunt krijgen. Ik heb hier al regelmatig fikse kortingen door gekregen, en je betaalt er écht niets voor (ook niet stiekem).

8. Go-Kids

Dit is nog een verzamelwebsite voor activiteiten die je met kinderen kunt doen. Ze zijn niet specifiek gericht op kinderfeestjes, maar je vindt wel een apart tabblad dat speciaal voor kinderfeestjes is. Go-Kids heeft een aparte website voor elke regio waar ze actief zijn. Hierdoor hoef je niet te zoeken tussen allerlei feestjes die te ver weg zijn.

9. De leukste taartenshop

Je kunt op heel veel verschillende plekken online taarten en taartdecoraties vinden, maar ik heb zelf goede ervaringen met deze webshop. Ze hebben een groot assortiment en leveren meestal de volgende dag al. Ook vind ik dat ze een hele fijne klantenservice hebben. Ik ben al meerdere malen goed geholpen via de chat. Je kunt, naast praktische vragen over bijvoorbeeld verzendkosten en levering, echt advies krijgen over de producten.

10. Partydeco

Zoals de naam al doet vermoeden, vind je op Partydeco heel veel leuke decoraties, cadeautjes en traktaties. In tegenstelling tot veel feestwinkels vind ik dat ze een heel leuk en hip assortiment hebben. Ook het feit dat je kant-en-klare traktaties kan kopen voor een heel redelijk bedrag, zorgt ervoor dat ik deze site standaard op mijn checklist heb staan. Ze leveren de volgende dag en vanaf €50,00 betaal je geen verzendkosten.

Welke websites gebruik jij wanneer je een kinderfeestje plant?

Wees de eerste die reageert op "10 handige websites voor kinderfeestjes"

Reageer