Een romantisch kinderfeestje voor Valentijnsdag

Oké, echte romantiek zal je kind misschien nog niet helemaal begrijpen. De grootste liefde in het leven van je kind ben jij waarschijnlijk zelf. Toch zijn er genoeg kinderen die Valentijnsdag heel leuk vinden vanwege de vrolijke rode en roze kleurtjes en de schattige engeltjes, hartjes en rozen. Dit thema leent zich vooral goed voor een knutselfeestje met een gezellige groep meiden, maar uiteraard kun je er alle kanten mee op. Ik zet hier een paar leuke ideeën voor je op een rij!

1. Zoet, zoeter, zoetst

Als er een associatie is die ik heb met Valentijnsdag, is het wel zoetigheid. Gelukkig zijn hartjes en rozen waarschijnlijk wel de makkelijkste vormen om te vinden als het gaat om bakspullen. Hierdoor kun je hartvormige cakes, koekjes en taarten bakken, of jouw traktatie versieren met schattige fondantroosjes. Veel soorten kleurstof heb je ook niet nodig: met rood en wit kom je een heel eind. Naast gebakjes kun je ook denken aan snoep (bijvoorbeeld de bekende snoephartjes), marshmallows en zoete drankjes zoals milkshakes of chocolademelk.

2. Knutselprojecten

De hoeveelheid mogelijke knutselprojecten waarbij je gebruik maakt van hartjes of rozen is ontelbaar. Hier vind je bijvoorbeeld alvast een lijst met leuke ideeën. Je kunt het project ook heel open laten door simpelweg een grote hoeveelheid rood en roze papier, foam, crêpepapier, karton, pompoms, glitter, lijm, verf, stiften en andere knutselspullen op tafel te leggen. Laat de kinderen ieder iets voor hun ouders maken, of zeg dat ze het aan het einde van de dag aan één van de andere kinderen mogen geven.

3. Koken en bakken

Er wordt wel eens gezegd dat liefde door de maag gaat… en dat geldt niet alleen voor mannen. Houd de kinderen een middag bezig met een leuk bakproject, bijvoorbeeld koekjes of cupcakes.

4. Valentijnskaarten als uitnodiging

Wie ontvangt er nu niet graag een Valentijnskaart? Met dit idee zorg je ervoor dat alle kinderen die op het feestje komen een mooie kaart ontvangen. De kaarten kun je gezellig samen met je jarige kind knutselen. Als er voor elk kind een persoonlijk bericht opstaat, maakt dit het echt bijzonder.

5. Ga op hartenjacht

Een andere activiteit die je zou kunnen organiseren, is een hartenjacht. Eigenlijk is dit hetzelfde idee als bijvoorbeeld paaseieren zoeken. Knip rode en roze hartjes uit karton en geef ieder kind een mandje om de hartjes in te verzamelen. Wie de meeste hartjes heeft gevonden aan het eind, wint! Het is extra leuk als je op elk hartje een lief berichtje schrijft met bijvoorbeeld een compliment.

6. Hartenbingo

Koop een zak snoephartjes en maak een bingokaart met alle woorden die op de hartjes geschreven staan. Vervolgens zet je een grote kom met snoephartjes neer. De kinderen mogen één voor één een hartje pakken en de tekst op hun bingokaart afkruisen. Wie heeft als eerste alle woorden gevonden? Die heeft bingo!

Deel jouw favoriete Valentijstips in de comments!

Wees de eerste die reageert op "Een romantisch kinderfeestje voor Valentijnsdag"

Reageer