Waar vind ik leuke verkleedkleren?

Als je een themafeestje geeft, hoort verkleden er uiteraard helemaal bij. Zo komt de fantasie echt tot leven. Daarbij kun je er hartstikke creatief mee zijn! In deze blogpost geef ik je 5 tips voor het vinden of maken van verkleedkleding.

1. Zelf verkleedkleren maken

Als je slim shopt, kun je voor heel weinig geld zelf verkleedkleren maken. Laat je niet direct afschrikken omdat je bang bent dat het moeilijk is, want dat hoeft helemaal niet. Kies verstandig en zoek projecten uit die goed te doen zijn, bijvoorbeeld een simpele cape of een masker. Online kun je eindeloos veel inspiratie vinden voor het maken van verkleedkleren. Kun je niet overweg met een naaimachine? Voeg dan de zoekterm ‘no-sew’ toe, dan vind je allerlei makkelijke projecten waarbij er geen naaimachine aan te pas komt. Kijk bijvoorbeeld eens op deze Pinterest pagina. Hier vind je borden met verschillende thema’s, die allemaal ook een subsectie ‘Verkleden’ hebben. Superhandig!

2. Verkleedkleren kopen in de winkel of online

Dit is natuurlijk de makkelijkste route; als je online bestelt, kun je met 1 druk op de knop zorgen dat je een stapel verkleedkleding in huis hebt. Dat zorgt er alleen wel voor dat de kosten wat hoger oplopen. Om dit iets in te perken, zou ik je de tip willen geven om verder te kijken dan de plaatselijke feestwinkel. Verkleedkleren kun je bijvoorbeeld ook vinden bij de Action, Hema, of soms zelfs bij de Lidl. Ben je er vroeg bij met het plannen van je feestje? Kijk dan eens rond op Wish en AliExpress. Je moet hierbij wel een slag om de arm houden, want de kwaliteit is altijd een beetje een gokje en het gebeurt ook nog wel eens dat het niet of veel te laat aankomt. Toch is het wel het proberen waard; je krijgt je geld bij zowel Wish als AliExpress vrij makkelijk terug als je je bestelling niet in goede orde ontvangt. En als alles wel goed gaat, dan bespaar je serieus geld!

3. Zoek een kleine ondernemer

Wil je wel dat “home-made” gevoel, maar heb je geen zin of tijd om zelf achter de naaimachine te klimmen? Kijk dan eens rond naar kleine zelfstandige ondernemingen, bijvoorbeeld op Etsy. Deze kleine online winkeltjes worden vaak gerund door één persoon. Daardoor kun je overleggen over jouw specifieke wensen en kun je alles precies zo laten maken als jij het wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat kleding op maat tijd kost; “voor 22:00 besteld, morgen in huis” zal hier niet opgaan.

4. Verkleedkleren huren

Dus, je hebt een hele bult verkleedkleren besteld, en het feestje voorbij is. Waar laat je dan al die verkleedkleding? Op zolder, om het vervolgens 10 jaar later, helemaal verstoft en opgegeten door motten, weer terug te vinden. Als je daar geen zin in hebt, is het een goed idee om de kleding te huren. Vaak kun je verkleedkleren huren bij lokale feestwinkels. Dit scheelt in de kosten en je kunt ze na het feestje gewoon weer terugbrengen.

5. Verkleedkleren maken als activiteit

Om jezelf kosten én moeite te besparen, kun je er ook een activiteit van maken. Bij een prinsessenfeestje is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om papieren kroontjes uit te printen. Geef ieder kind een kroontje en stal al je knutselspullen (glitter, steentjes, gekleurd papier, wat je maar kunt vinden) uit op tafel. Zo kunnen de kinderen zelf kun prinsessenkroontjes maken. Geef je een ridderfeestje? Laat de kinderen dan hun eigen zwaard of schild maken. Plezier gegarandeerd, en jij hebt er geen omkijken naar! Nouja, behalve bij het opruimen dan…

Deel jouw verkleedtips in de comments!

Wees de eerste die reageert op "Waar vind ik leuke verkleedkleren?"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*