Hoe kies je een taart voor een kinderfeestje?

Als je mamablogs of populaire instagrammers volgt, dan lijkt het wel of iedereen banketbakker is en de mooiste taarten kan maken. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Daarom leg ik in dit artikel 4 opties aan je voor hoe je het verzorgen van de taart aan kunt pakken.

Niveau 1: Een taart uit de winkel

Misschien zit je in tijdsnood, is het budget wat krap of vind je het gewoon overdreven om een gigantische gedecoreerde taart te regelen voor een kinderfeestje. Er zijn allerlei prima redenen om voor een makkelijke optie te gaan. Bij de Albert Heijn of de Hema kun je heerlijke taarten kopen. Ze zijn betaalbaar zijn en je neemt ze direct uit het schap mee naar huis. Helemaal niks mis mee, en geen kind dat erover zal zeuren. Taart is taart, toch?

Niveau 2: Zelf een simpele taart bakken

Een zelfgebakken taart zorgt toch net voor dat beetje extra. Dit hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn, maar je laat wel zien dat je er moeite in hebt gestoken. Een verse taart die net uit de oven komt is natuurlijk wel extra lekker. Simpele taarten om zelf te bakken zijn appeltaart, kwarktaart of een slagroomtaart. Je kunt natuurlijk ook iets anders bakken, zoals cupcakes of brownies. Je kunt zelfs wat basale versieringen toevoegen (die je desnoods kant en klaar in de winkel koopt) of het kleurenschema van je baksels aanpassen op het thema van je feestje.

Niveau 3: Een custom taart laten bakken door een professional

Hier kun je al een stuk creatiever mee zijn. Je kunt bij veel bakkerijen wel een foto of een afbeelding op de taart laten maken. Nog origineler zijn de creatieve taarten die zelfstandig ondernemers maken. Taarten bakken is een hele populaire hobby, dus er zijn zat kleine ondernemers die hier hun brood (of een klein zakcentje) mee verdienen. Zo ondersteun je een lokale onderneming én heb jij een super indrukwekkende taart. Het prijskaartje ligt logischerwijs wel wat hoger. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de taart en het aantal personen, kom je meestal ongeveer op een prijs van tussen de 50 en de 150 euro.

Niveau 4: Zelf een spectaculaire taart bakken

Zouden jouw bakkunsten niet misstaan in Heel Holland Bakt? Dan kun je ook zelf aan de slag. Dit kost aanzienlijk meer tijd, maar maakt wel gegarandeerd indruk. Je kunt hierbij creatief helemaal losgaan. Hierdoor kun je je taart perfect afstemmen op de jarige en het thema van het feestje. Ik zou je hierbij dan wel aanraden om de smaken simpel te houden, want het is ontzettend zonde als de helft van de kinderen jouw culinaire hoogstandje niet wil eten.

Algemene tips

  • Niet alle kinderen lusten hetzelfde. Je kunt van tevoren de ouders raadplegen wat de kinderen lekker vinden, vraag dan ook gelijk even naar voedselallergieën. Om het probleem van uiteenlopende meningen te omzeilen kun je kiezen voor één of twee hele algemene taarten zoals appeltaart of slagroomtaart. Wil je echt iedereen te vriend houden, dan zou je ook meerdere verschillende taarten kunnen regelen. Vaak kun je bij een bakker ook halve taarten kopen, of kleine taarten. Ook kun je natuurlijk voor verschillende smaken cupcakes gaan.
  • Je kunt ook de kinderen zelf een eigen creatie laten maken. Snijd een cake in plakjes of bak cupcakes en zorg voor diverse decoraties. Denk hierbij aan slagroom, marsepein, discodip, nougatine, glittersuiker of decoratiebloemetjes. Zelf gebruik ik vaak één van deze decoraties van Dr. Oetker. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Ieder kind kan zijn eigen cakeje versieren met wat hij of zij lekker vindt. Zo heb je naast een lekkere taart, direct een leuke activiteit!

Wees de eerste die reageert op "Hoe kies je een taart voor een kinderfeestje?"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*