10 leuke knutselprojecten voor Pasen

Pasen leent zich uitstekend voor leuke knutselprojecten, vanwege de schattige diertjes en vrolijke pastelkleuren. Wij vinden het thuis altijd erg leuk en gezellig om ons huis te versieren met zelf geknutselde decoraties. Ook dit jaar zijn we weer druk aan het knutselen geweest. Als je toevallig een jarige hebt rond Pasen, zijn dit gelijk leuke activiteiten om te doen tijdens een kinderfeestje! Daarom deel ik onze ideeën met je in dit artikel.

1. Paaseieren schilderen

Ik zou denken dat mijn kinderen dit op een gegeven moment wel gezien hebben, maar er wordt toch echt elk jaar weer om gevraagd. In de loop der jaren heb ik wat ideetjes verzameld om het paaseieren versieren net iets leuker en interessanter te maken. Zo kun je paaseieren op natuurlijke wijze kleuren, tape of stickers gebruiken om delen van de eieren wit te laten of een marmer-effect creëeren met behulp van scheerschuim en voedingskleurstof. Hier vind je een aantal leuke ideeën op een rij.

2. Gerecyclede paasbloemen

Wist je dat je oud plastic van bijvoorbeeld plastic bakjes of bekertjes gemakkelijk zelf kan recyclen? Het idee is heel simpel: neem een rond plastic bakje of bekertje en geef het leuke kleurtjes met permanente markers of Sharpies. Knip er vervolgens rondom een aantal inkepingen in. Dan doe je het plastic 2 tot 5 minuten in de oven op 180 graden. Het plastic zal smelten en er zal vanzelf een soort bloem ontstaan! De bloem kun je vervolgens op een pijpenrager of ijzerdraadje vastlijmen. Vul een potje met steekschuim en steek je bloem erin. Experimenteer met verschillende vormen, kleuren en combinaties om een extra speels effect te krijgen!

3. Paasornamenten van zoutdeeg

Zoutdeeg is een makkelijk, goedkoop materiaal om mee te knutselen. Door 2 delen bloem, 1 deel zout, 1 deel water en een eetlepel olie met elkaar te mixen krijg je een deeg waar je mee kunt kleien. Het wordt hard als je het afbakt in de oven, net als klei. Met behulp van dit materiaal, voedingskleurstof of verf, kralen, paillettes en glitter kun je leuke paasornamenten maken, bijvoorbeeld konijntjes en paaseieren. Maak een gaatje in je creatie voordat je het 1 tot 3 uur op 100 graden in de oven stopt. Zo kun je er een touwtje doorheen hangen en je ornament aan een paastak hangen!

4. Paaskunst met pastelkrijt

Kies een afbeelding die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld een paashaas of een ei. Print je afbeelding uit op (stevig) wit papier en doe wat dubbelzijdig of opgevouwen plakband op de achterkant, zodat je je afbeelding vast kunt plakken op zwart karton. Vervolgens neem je pastelkrijt en kleur je daarmee dikke lijnen rondom je afbeelding. Het leukste effect krijg je als je verschillende kleuren gebruikt en die in elkaar laat overlopen. Vervolgens ga je vegen: gebruik je vingers of een wattenstaafje om de lijnen naar buiten toe te vegen. Haal je witte afbeelding eraf en je hebt een prachtig kunstwerk!

5. Paaskaarten van handafdrukken

Om een kuikentje te maken, neem je geel en oranje karton en kleine plakoogjes. Vouw een vel geel karton dubbel, trek de hand over en knip hem uit. Zorg dat de duim de vouw raakt en laat het karton daar aan elkaar, zodat je de twee handjes open en dicht kunt vouwen zoals een kaart. Plak de oogjes ongeveer in het midden van het handje en knip een driehoekje uit oranje karton. Dit wordt het snaveltje. Deze plak je dus in het midden onder de oogjes. Daarna knip je pootjes uit oranje karton en plak je deze aan de binnenkant van de kaart vast.

Voor een schaap gebruik je zwart karton, wattenbollen en plakoogjes. Vouw het zwarte karton weer dubbel. Dit keer trek je de hand zo over, dat de pols de vouw vormt. Leg de hand met de vingers naar boven neer. Dit wordt het lijf van het schaap. Knip een schapenhoofdje uit het zwarte karton en plak deze op de duim. Hier plak je de plakoogjes op. Decoreer het zwarte lijf van het schaap met wattenbollen. Eventueel kun je het schaap nog een leuk strikje geven door een strik te knopen van touw of lint.

Wat zijn jouw favoriete knutselideeën voor Pasen?

Wees de eerste die reageert op "10 leuke knutselprojecten voor Pasen"

Reageer