Knutselen voor Moederdag

Ik werd afgelopen moederdag door mijn jongste zoon verrast met een superlief cadeautje. Dat cadeautje had hij gemaakt op een kinderfeestje, waar ze de hele middag hadden zitten knutselen. Hij was ontzettend trots op zijn creatie en had het erg naar zijn zin gehad. Ik vond dit zo’n goed idee, dat ik besloot er een blogpost over te schrijven. In dit artikel vind je 5 leuke knutselprojectjes voor Moederdag.

1. Kaarsen versieren

Voor dit project heb je witte stolpkaarsen, papier, stiften, een strijkbout en bakpapier nodig. Je neemt de kaars en plaatst het witte papier eromheen zodat je de afmetingen kunt overtrekken. Knip het papier op maat zodat het precies om de kaars past. Doe hetzelfde met het bakpapier. Vervolgens kun je naar hartelust op het witte papier tekenen of schrijven. Als de tekening klaar is, vouw je het papier met daaroverheen het bakpapier weer om de kaars heen. Zet de strijkbout op de laagste stand en ga over het bakpapier heen tot het kaarsvet door de tekening heen komt. Haal het bakpapier weg en klaar is je cadeau!

2. Zelfgemaakt badzout

Elke moeder kan wel een beetje ontspanning gebruiken, dus een zelfgemaakt cadeautje dat daarbij helpt wordt altijd gewaardeerd. Zelf badzout maken is heel makkelijk. Alles wat je nodig hebt is grof zout (bijvoorbeeld Himalaya zout of Epsom zout), kleurstof, essentiële oliën, eventueel wat bloemen en een potje om het in te doen. Dit meng je simpelweg door elkaar. Laat de kinderen een beetje experimenteren met geuren en kleurtjes voordat ze kiezen welke ze aan mama willen geven. Schep het in een mooi glazen potje en laat ze eventueel zelf een etiket maken met een mooie tekening erop.

3. Gemarmerde kaartjes

Je kunt hele leuke effecten gebruiken met gemarmerd scheerschuim. Het is een lekker knoeiproject voor kinderen: het scheerschuim voelt zacht en luchtig aan en de kleurtjes zijn leuk om mee te experimenteren. Vul een ondiepe bak met scheerschuim en spuit hier een paar klodders verf in. Hier mogen de kinderen vervolgens lekker in voelen en wroeten. Let wel op dat je niet alles door elkaar mengt: je bereikt het mooiste effect als er stroken gekleurd scheerschuim door het witte scheerschuim zichtbaar worden. Vervolgens vouw je een kartonnen kaartje en plak je een deel van het kaartje af met een hartje dat je uit wit papier knipt. Leg het kaartje in het scheerschuim en druk het zachtjes aan, zodat om het hartje heen gemarmerde patronen ontstaan. Haal vervolgens het witte hartje weer van het karton af. Nu heb je een bijzonder kaartje waar de kinderen nog iets liefs in kunnen schrijven of tekenen.

4. Hart van rozen

Neem knutselpapier in een paar verschillende tinten rood en roze en knip er spiraaltjes uit (hier vind je een handige template). Neem een spiraaltje en begin aan het uiteinde met oprollen totdat je de kern overhoudt. Doe hier vervolgens een druppeltje lijm op en plak het opgerolde spiraaltje op de kern vast. Dit proces herhaal je meerdere keren met de verschillende soorten spiraaltjes en kleuren knutselpapier. Neem vervolgens een foamhart dat je kunt kopen bij de knutselwinkel, of snijd er zelf één uit foam of karton. Plak het hart helemaal vol met roosjes. Eventueel kun je nog een lint aan het hart hangen zodat je het hart op kunt hangen.

5. Regenboog bodyscrub

Ook dit is weer zo’n lekker ontspannend cadeautje. Een bodyscrub kun je heel makkelijk zelf maken met suiker en kokosolie. Verwarm wat kokosolie in de magnetron totdat het vloeibaar is (pas wel op dat het niet te heet is). Meng dit vervolgens door een flinke hoeveelheid suiker of zeezout. Je kunt het beste zelf aanvoelen wat je een prettige verhouding vindt, maar ik gebruik ongeveer 1 deel olie op 3 delen suiker of zeezout. Het mengsel moet in ieder geval niet te vloeibaar zijn. Verdeel de suiker of het zeezout over 6 bakjes of potjes en voeg aan elk potje kleurstof toe in de kleuren van de regenboog. Voeg vervolgens een paar druppels geurolie toe en eventuele andere toevoegingen, zoals honing. Schep de kleuren vervolgens één voor één in een glazen potje. Stamp tussendoor elke gekleurde laag even aan met een mortier of de achterkant van een lepel. Doe het potje dicht en maak een leuk etiket, bijvoorbeeld een tekening of een lief berichtje.

Wat was jouw favoriete Moederdagcadeau?

Wees de eerste die reageert op "Knutselen voor Moederdag"

Reageer