Tips voor een ridderfeestje

Tegenwoordig zijn themafeestjes helemaal hip. Je kunt het zo gek niet bedenken, of kinderen vinden het wel een onderwerp voor hun kinderfeestje. Erg leuk natuurlijk, maar hoe pak je dit nu eigenlijk aan? Voor de zesde verjaardag van mijn oudste zoon, hebben we samen een eigen ridderfeestje verzonnen. Voor hem was dit feestje het toppunt, voor mij was dit de voorbereiding samen met mijn zoon. Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt? Lees dan snel verder!

Woordweb

We zijn gestart met het maken van een woordweb, waar het woord ridder centraal stond. Samen hebben we diverse woorden verzonnen die met dit thema te maken hebben, zoals harnas, zwaard, schild, stoer, kasteel, koning, draak, paard, etc. Deze woorden heb ik gebruikt als basis voor het verzinnen van allemaal activiteiten.

De uitnodiging

Niet geheel onbelangrijk, is het uitnodigen van de kinderen. Aangezien we al erg creatief bezig waren en genoten van het knutselen, hebben wij de uitnodigingen zelf gemaakt. We schreven op de uitnodiging dat de koning hulp nodig had van de kinderen. Wanneer zij de koning konden helpen, zou dit als gevolg hebben dat ze echte ridders konden worden.

Van jongens tot schildknapen

Tijdens het feestje lazen we een officieel uitziende brief van de koning voor. Daarna hebben de jongens zwaarden gemaakt, een schild ontworpen en  hebben zij een helm en harnas gemaakt.  Zij moesten zich namelijk natuurlijk wel bewapenen en beschermen voor de gevaarlijke opdracht van de koning. Op deze manier werden de jongens echte schildknapen. De (lowbudget) materialen die we daarvoor gebruikt hebben, waren hout, heel veel karton, touw, verf en vuilniszakken. Met wat fantasie kom je daarmee een heel eind.

Op riddertocht

Vervolgens zijn we het bos in gegaan, voor een riddertocht met uitdagende opdrachten en puzzels. De schildknapen hebben tegen een zwarte ridder gevochten, er is een prinses bevrijd en de laatste opdracht was het verslaan van een piñata-draak. Met de tips van Libelle kun je deze gemakkelijk zelf maken. Uiteraard kun je deze ook gewoon kopen, wanneer hier de voorkeur naar uit gaat. Het feest was compleet toen de drakenbuik openscheurde en er een schat met snoepjes en muntjes uitviel. De moedige schildknapen zijn aan het eind van het feestje tot ridder geslagen en hebben van de koning een oorkonde ontvangen. Het was een spannend feestje, vol creativiteit, uitdaging en uitleven in het bos. Een ideaal feestje voor een groep jongens.

Voorbereiding

Hoewel mijn zoon en ik een groot gedeelte van de voorbereidingen samen hebben uitgevoerd, zijn er ook wat voorbereidingen voor de ouders achter de schermen. Zo heb ik hulp ingeschakeld van bekenden die verkleed wilden als zwarte ridder, prinses en koning. Daarbij heb ik gezorgd voor wat typische versieringen die bij het thema passen en heb ik ook de snacks hierop aangepast. Al met al heeft het wat tijd en creativiteit gekost, maar zijn zoon heeft onwijs genoten. En dat is waar het voor mij om gaat.

Tip!

Is jouw zoon ook gek op ridders, maar ben je niet zo creatief of heb je er gewoon geen tijd voor? Kijk dan eens op de website van 4tot12 Kinderfeestjes. Zij bieden een compleet pakket aan voor een leuke ridderspeurtocht. Een vriendje van mijn andere zoon heeft deze speurtocht gedaan met zijn kinderfeestje en ik hoor de jongens er nog over praten!

Wees de eerste die reageert op "Tips voor een ridderfeestje"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*