Feestjes voor superhelden

Ik weet niet hoe het bij jou thuis zit, maar bij ons is de superheldenhype in volle gang. Eén van mijn kinderen is laatst zelfs naar een superheldenfeestje geweest, wat ze zo leuk vond dat ze zei: “mam, hier moét je over schrijven!”. Zo gezegd, zo gedaan.

Uitnodigingen
Het begint allemaal met de uitnodigingen. Om alvast in de sfeer te komen is het leuk om in je tekst te doen alsof ze superhelden zijn die worden opgeroepen voor een spannende missie. De meeste superhelden zijn gebaseerd op stripboeken. Het beste effect bereik je daarom door primaire kleuren te gebruiken en afbeeldingen in een pop-art stijl (denk bijvoorbeeld aan tekstballonnetjes met “BOOM!” en “CRASH!”). Ben je zelf handig met programma’s zoals Photoshop of InDesign? Check dan Pinterest voor inspiratie en leef je uit. Je kunt ook uitnodigingen bestellen, bijvoorbeeld op Etsy. Of vind simpelweg een toffe superheldenafbeelding online en laat deze afdrukken. Hier kun je vervolgens de benodigde informatie achterop schrijven.

Decoraties
Voordat de superhelden het huis kunnen komen bestormen, wil je natuurlijk dat het er prachtig uitziet. Je kunt helemaal creatief losgaan met dit thema. Het mooie is dat het echt niet duur hoeft te zijn. Print afbeeldingen van superhelden uit als posters, tover kartonnen dozen om in de skyline van de stad die ze moeten redden en hang overal kartonnen tekst- en geluidsballonnetjes met “BOOM!” en “POW!” op. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan zijn de decoraties prima online te vinden. De webshop Partydeco heeft bijvoorbeeld een hele Superhero Pop-Art collectie. Ook kun je eindeloos verdwaald raken op Wish en AliExpress (zorg dan echter wel dat je ruim op tijd bestelt, want je weet maar nooit).

Verkleden
Een cape en maskertjes zijn zo gemaakt. Meestal is het het goedkoopste om stof op de markt te halen. Online kun je veel makkelijke patronen voor capes vinden waar je echt geen naaitalent voor hoeft te zijn. Dit kan namelijk ook prima met een hetelijmpistool. Bij sommige winkels, bijvoorbeeld de Xenos, kan je vilten letters kopen die je achterop de cape kunt plakken of naaien. Maskers kun je gewoon van papier maken, maar je kunt ook van die witte carnavalsmaskers kopen en de kinderen zelf hun maskers laten decoreren. Vind je dat allemaal maar gedoe? Dan kun je de kinderen natuurlijk ook vragen om zich thuis al te verkleden.

Eten en drinken
Bij een feestje hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Heel simpel, maar zeer effectief is om drinken te kiezen met bijzondere kleurtjes, zoals groene of blauwe Gazeuse. Plak er vervolgens een sticker op met een afbeelding van een superheld of een passende naam, zoals “Hulk Punch”. Door creatief te zijn met de namen kun je al een heleboel bereiken. Jelly beans worden Infinity Stones, dat kaasblokje op een stokje is natuurlijk Thor’s hamer. En hoe bedoel je, dropveters? Nee hoor, dit zijn Wonder Woman’s lasso’s!

Spelletjes
Dit is waar je echt punten mee kunt scoren: de spelletjes. Met dit thema kun je de kinderen urenlang vermaken, terwijl ze lekker veel beweging krijgen. Zet bijvoorbeeld een Superhelden Parcour op. Span bijvoorbeeld draden van rode wol (ahem, ik bedoel natuurlijk supergevaarlijke lasers) in je tuin en laat de kinderen er doorheen en onderdoor kruipen. Of stapel dozen op en decoreer deze als gebouwen (heel simpel: verf ze zwart en plak er witte of gele vierkantjes op als ramen). Hier moeten ze zich doorheen slaan. Heb je toevallig al een klimtoestel of een glijbaan in je tuin staan? Top! Maak hier gebruik van en laat ze eroverheen klimmen. En het allerleukste is natuurlijk als er echt een vijand is die ze moeten verslaan. Dus trek je oude kloffie aan en zorg voor een paar bussen serpentine. De kinderen moeten je hiermee onderspuiten tot je verslagen bent. Pret gegarandeerd, en het is net het web van Spiderman!

Meer ideeën nodig? Hier vind je een Pinterest bord waar nog veel meer leuke tips opstaan!

Wees de eerste die reageert op "Feestjes voor superhelden"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*