5 creatieve kinderfeestjes

Mijn jongste dochter is gek op knutselen. Het maakt niet uit wat we gaan maken, zolang ze zich creatief kan uitleven is ze helemaal gelukkig. Een artistiek kinderfeestje is dan ook perfect voor haar. Heb jij ook zo’n knutselgraag kind? Dan vind je hier 5 toffe ideeën voor een creatief kinderfeestje.

1. Mozaïekfeestje

Voor dit feestje heb je in principe heb je alleen mozaïektegeltjes, lijm en een ondergrond nodig. Mozaïektegeltjes kun je online voor weinig geld vinden. Wil je het project liever iets sturen? Dan worden er ook complete pakketten verkocht. Zo kun je alvast bepaalde mozaïekwerkjes uitkiezen die de kinderen vervolgens gaan maken, bijvoorbeeld iets dat bij je thema past. Ook kun je kijken of er een atelier bij je in de buurt is waar mozaïekworkshops worden gegeven.

2. Schilderfeestje

Een schilderfeestje is ook superleuk! Zorg dat er voor elk kind een flink canvas klaarstaat en natuurlijk een hoop verf. Dit hoeft niet veel geld te kosten; bij de Action kun je schilderspullen kopen die prima geschikt zijn voor zo’n kinderfeestje. Ik raad je wel aan om de vloer af te dekken met zeil of vuilniszakken, of het feestje bij mooi weer in de tuin te geven. Je kunt het extra leuk aankleden door te zorgen voor schilderspaletten, schorten, schildersmutsjes en stillevens om na te schilderen.

3. Parfum maken

Op een bepaalde leeftijd kunnen meisjes (en jongens!) het interessant gaan vinden om geurtjes te dragen. Hoe cool is het dan als ze hun parfum zelf hebben gemaakt? Je kunt online allerlei pakketten vinden voor het zelf maken van parfum. Ook worden er op veel plekken parfumworkshops gegeven. Zo gaan ze naar huis met een leuk, persoonlijk en zelfgemaakt cadeautje waar ze nog lang plezier van kunnen hebben.

4. Zeep maken

Youtube staat vol met video’s over zeep maken. Er is zelfs een hele ASMR-community omheen gebouwd. Je kunt creatief zijn met geur en spelen met leuke vormpjes en kleurtjes. Bestel online een volledig pakket voor zeep maken, of ga op zoek naar de losse ingrediënten en stel zo je eigen pakket samen. Extra leuk als je de zelfgemaakte zeepjes aan het einde van de dag leuk ingepakt mee naar huis geeft!

5. Slijm maken

Bij ons thuis is de slijm-hype nog lang niet voorbij. Mijn dochter wil elke dag wel slijm maken. Doorzichtig, gekleurd, met glitter, glow in the dark… je kunt het zo gek niet verzinnen. Tijdens dit kinderfeestje kunnen de kinderen lekker hun mouwen opstropen, met hun handig bezig zijn én creatief spelen!

Deel jouw tips voor creatieve kinderfeestjes in de comments!

Wees de eerste die reageert op "5 creatieve kinderfeestjes"

Reageer