10 leuke feestjes voor tieners

Sommige dingen worden alleen maar lastiger naarmate je kind ouder wordt. Bijvoorbeeld het organiseren van een leuk verjaardagsfeestje. Waar het een paar jaar terug nog prima was om een prinsessenfeestje te organiseren, kan dat vanaf de brugklas toch écht niet meer. Een groep hangende pubers die op de bank naar hun telefoon zitten te staren is echter niet mijn idee van een spannend feest. Daarom heb ik hier 10 leuke ideeën verzameld voor tienerfeestjes. Gecheckt en goedgekeurd door mijn hoogsteigen puber!

1. Spionnenspeurtocht

Bij Spyctive Kinderfeestjes kun je feestjes boeken waar de kinderen een spannende spionnenmissie moeten volbrengen. Zij hebben spannende missies voor binnen en voor buiten. Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 13 jaar zijn er 3 missies voor buiten en 4 missies voor binnen. De kinderen ontvangen hiervoor het missiedossier met de bewijsstukken en hebben live contact met een echte geheim agent. Tijdens een missie voor binnen gaan de kinderen op zoek naar de dader door verdachten te controleren, bewijs te onderzoeken en aanwijzingen te volgen. Tijdens een missie voor buiten volgen de kinderen aanwijzingen, kraken codes en bellen de geheim agent voor het doorgeven van informatie over verdachten. Heel leuk en spannend, weten wij uit ervaring! Het contact met de agent zorgt ervoor dat de fantasie echt tot leven komt en de missie nog spannender wordt. Bij kinderen vanaf 9 jaar worden ook spannende sms’jes verwerkt in de missie. Bekijk de missies op de website van Spyctive.

2. LAN-party

Voor  gamers is het superleuk om een LAN-party te organiseren. Veel ouders zijn in de veronderstelling dat gamen geen sociale activiteit is, omdat het achter een computer gebeurt. Echter zijn er zat leuke multiplayer games die je gezellig samen kunt doen. Je leert hierdoor ook meteen goed met elkaar communiceren en samenwerken; dit kan hartstikke leerzaam zijn. Vaak gebeurt dit samenwerken online, waarbij gamers via bijvoorbeeld Discord met elkaar praten. De kans om met een grote groep samen te gamen terwijl je fysiek bij elkaar in één ruimte zit, doet zich niet zo vaak voor, terwijl dit juist heel erg gezellig is. Als je thuis genoeg ruimte hebt kun je iedereen vragen om laptops, iPads, consoles en controllers mee te nemen en een LAN-party opzetten in je woonkamer. Je kunt er ook een zaaltje of een blokhut voor afhuren. Let er dan wel op dat er een goede internetverbinding aanwezig moet zijn. Vraag van tevoren even aan de jarige welke games er voornamelijk gespeeld worden; zo kun je Pinterest afspeuren voor de leukste decoraties en snacks in dat thema. Zakken chips lijken misschien voor de hand liggend, maar denk er wel aan dat ze dan met die vette vingers aan hun controllers en toetsenborden gaan zitten. Het is daarom slim om snacks uit te kiezen waar je niet zulke vieze handen van krijgt.

3. DJ-workshop

Er zijn verschillende DJ’s waar je een workshop kunt boeken. Vaak krijgt iedereen dan een eigen set met professionele apparatuur om op te oefenen. Wie weet vind je wel de nieuwe DJ Tiësto op je kinderfeestje! Het is in ieder geval een leuke, originele en leerzame activiteit voor een groep pubers. Hier kun je bijvoorbeeld een workshop boeken voor €140.

4. Lasergamen

Lasergamen is toch wel een klassieker onder de kinderfeestjes, en net iets cooler dan bowlen. Misschien niet het meest origineel, maar altijd een succes. In bijna elke stad kun je zalen vinden waar je kunt lasergamen. En nog een pluspunt: ze zijn lekker actief bezig, zonder als zombies naar een scherm te staren. Vaak duurt een sessie lasergamen ongeveer 2 uur; in veel zalen kun je ook patat en snacks eten achteraf. Hoef je dat gelijk ook niet meer te regelen. Op sommige plekken kun je zelfs pakken en guns huren, zodat je op een andere locatie (bijvoorbeeld thuis) kunt lasergamen. Zo kun je de locatie vooraf helemaal decoreren in jouw thema, mocht je dat leuk vinden.

5. Bordspellenavond

De community voor bord- en kaartspellen is ontzettend aan het groeien. We hebben het hier niet over Scrabble en Rummikub, maar over spellen zoals Kolonisten van Catan en Ticket to Ride. Mocht jouw kind ook zo’n bordspellenfanaat zijn, dan is het superleuk om een spellenavond te organiseren. Het enige wat je nodig hebt is een tafel, wat eten en drinken en leuke spellen. Als je de spellen al in huis hebt, kost dit echt bijna niets. Natuurlijk kun je ook de genodigden vragen om zelf spelletjes mee te nemen. Wil je je feestje helemaal afmaken, dan is het leuk om decoraties en snacks te verzorgen die thematisch bij de meest gespeelde spellen passen.

6. Fotoshoot

Tieners zijn vaak al erg druk met social media en vinden het dan ook heel leuk om toffe foto’s van zichzelf te hebben voor instagram. Door het hele land zijn er plekken waar je een fotoshoot kunt organiseren met tieners, buitenshuis of in een studio. Ben je zelf handig met een camera, dan kun je dit natuurlijk ook gewoon zelf doen. Combineer het met een haar- en make-up sessie, spreek een thema af en laat iedereen verkleed komen. Wil je het door een professional laten doen, dan betaal je daar natuurlijk wel wat extra voor. Vaak zijn er kostuums aanwezig en kun je ook haar en make-up laten verzorgen.

7. Een videoclip maken

Wil je er nog een schepje bovenop doen? Dan kun je zelfs een volledige videoclip laten maken. Ook hierbij wordt haar en make-up vaak verzorgd en is er keuze uit diverse kostuums. Als je zelf creatief bent, dan kun je dit ook helemaal zelf organiseren. Dit kost wat meer moeite maar is uiteraard wel goedkoper. Zo’n videoclip is hartstikke leuk om te maken en een bijzonder aandenken voor later, waar ze vast lachend op terugkijken. Hier kun je bijvoorbeeld zo’n feestje boeken voor €17,50 per persoon.

8. Escape room

Escape rooms zijn op het moment megapopulair en dus ook overal te vinden. Je kunt ze ook met allerlei specifieke thema’s boeken, zodat ze perfect aansluiten op de hobby’s en wensen van je kind. Sommige escape rooms zijn heel eng of spannend, houd daar wel rekening mee bij het uitzoeken van een escape room.

9. Virtual Reality feestje

Ook virtual reality is erg in opkomst, waardoor er steeds meer activiteiten zijn waar VR in wordt gebruikt. Hierbij krijg je een grote bril op waarin je een digitale, maar levensechte omgeving ziet. Hierdoor kun je allerlei situaties creeëren die je nooit in het echt tegen zou komen, of die gevaarlijk zouden zijn. Je kunt door middel van controllers en motion sensors door deze omgeving bewegen. Zo heb ik wel eens op een (fictieve) gammele touwbrug gelopen boven een diep ravijn. In de werkelijkheid liep ik over een blok dat gewoon op de grond lag. Hoewel je wel ziet dat het niet echt is, geeft je brein wel echt andere signalen af. Je schrikt je dus echt een ongeluk als je valt, ook al weet je dat je je nog geen 5 centimeter boven de grond bevindt. Ook wordt het soms gecombineerd met andere activiteiten, zoals lasergamen. Dit maakt het lasergamen natuurlijk extra spannend! Zo’n feestje kun je hier bijvoorbeeld boeken.

10. Trampolinespringen

Zoek je een feestje waar ze écht hun energie kwijt kunnen? Boek dan een feestje in een trampolinepark, bijvoorbeeld Bounz of Krazy Kangaroo. Hier staan allemaal trampolines tegen elkaar, vaak ook tegen de muur, zodat er alle kanten op gestuiterd kan worden. Dit is niet alleen superleuk, maar ook nog bést een heftige work-out. Ik was in ieder geval helemaal uitgeput!

Deel jouw ideeën voor tienerfeestjes in de comments!

Wees de eerste die reageert op "10 leuke feestjes voor tieners"

Reageer