100 thema’s voor een kinderfeestje

Het is altijd weer een struggle: een thema bedenken voor het volgende kinderfeestje. Mijn kinderen vinden echt van alles en nog wat leuk, ik hoef maar met mijn ogen te knipperen of het favoriete onderwerp is alweer veranderd. Zo zijn ze nu nog helemaal wild van How to Train your Dragon 3, maar ik voel de bui alweer hangen als Disney’s nieuwe live action films Aladdin en The Lion King uitkomen. In mijn hoofd heb ik dan al het meest fantastische Pinterest-waardige drakenfeestje uitgedacht, en dan is de hype alweer voorbij. Soms moet je dus snel kunnen schakelen om de aandacht van je kind vast te houden. Daarom zet ik hier 100 leuke thema’s voor kinderfeestjes op een rij, zodat je nooit zonder inspiratie komt te zitten!

Fictieve/historische karakters

Dit zijn naar mijn mening echt tijdloze onderwerpen die zeer geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. Hollywood blaast ze ook af en toe nieuw leven in door een nieuwe film uit te brengen die ermee te maken heeft. Je kunt deze thema’s heel goed aanpassen op de leeftijd van jouw kind door de decoraties meer of minder volwassen te maken (denk Piet Piraat versus Captain Jack Sparrow). Zelfs als volwassene kan ik hier stiekem nog heel veel plezier mee hebben!

1. Prinsessen

2. Ridders

3. Heksen en tovenaars

4. Piraten

5. Zeemeerminnen

6. Monsters

7. Superhelden

8. Draken

9. Unicorns

10. Kabouters

11. Cowboys

12. Spoken

13. Ninja’s

14. Aliens

Hobby’s

Kijk goed naar de hobby’s van je kind. Is er één ding wat hij/zij het liefste de hele dag doet? Dan kan een kinderfeestje met dat thema bijna niet mislukken. Zo heb je ook gelijk een activiteit om te doen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: ga je met een voetbalfeestje gewoon lekker voetballen op het veldje in de straat, of wil je een uitgebreide speurtocht opzetten rondom het thema voetbal? (Tip: dat laatste kun je bij 4tot12 Kinderfeestjes zelfs in een kant-en-klaar pakket kopen.)

15. Voetbal

16. Surfen

17. Gamen

18. Scouting

19. Beauty/Make-up

20. Knutselen

21. Koken

22. Bakken

23. Trampolinespringen

24. Ballet

25. Dansen

Beroepen

Dit is niet alleen leuk, maar kan ook nog eens heel nuttig zijn. Laat je kinderen kennismaken met hun droomberoep (op dit moment dan…) en verstop gelijk wat leerzame activiteiten in een spelletje of speurtocht. Misschien ken je wel iemand met dit beroep? Dan is het heel tof als diegene wat komt vertellen of laten zien. Heeft je kind interesse in de politie, dan kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in een politiemuseum. Voor de brandweerfans kun je in veel steden zelfs een kinderfeestje met een echte brandweerauto regelen. Wil je kind geheim agent worden? Organiseer dan een spannende spionnenspeurtocht (dat kan bijvoorbeeld bij Spyctive).

26. Brandweer

27. Politie

28. Piloot

29. Geheim agent

30. Spion

31. Meesters en juffen

32. Wetenschapper

33. Rockster

34. Astronaut

35. Archeoloog

Dieren

Ook dieren blijven altijd populair bij kinderen. Je kunt een algemeen dierenfeestje geven, iedereen zijn/haar huisdier mee laten nemen (moet je wel ruimte hebben!) of het thema specifieker maken door een bepaald dier te kiezen. De opties voor verkleden en versieren zijn eindeloos! En hoewel je geen dinosaurussen meer gaat vinden, zijn er talloze activiteiten te bedenken rondom dieren: van een wandeling naar de kinderboerderij om de hoek tot aan lunchen of wandelen met alpaca’s.

36. Dieren (algemeen)

37. Dino’s

38. Paarden

39. Honden en katten

40. Huisdieren

41. Dolfijnen

42. Alpaca’s

Films en series

De populariteit van bepaalde films en series komt en gaat, maar er zijn een aantal klassiekers die altijd wel aanslaan. Neem even een kijkje op de website van de bioscoop om te kijken welke films eraan komen rond de tijd van je feestje. Zo kun je inspelen op de hype door een actuele film te kiezen. Of je geeft juist een tijdloos Disneyfeestje, dat is altijd goed. Het grote voordeel: wil je de kinderen tijdens het feestje minimaal anderhalf uur zoet houden? Zet dan gewoon de film op. Lekker makkelijk, maar wel helemaal in thema.

43. Trolls

44. Alice in Wonderland

45. Disney

46. Winx Club

47. Jurassic World

48. Star Wars

49. Star Trek

50. Pixar

51. Frozen

52. Moana

53. Toy Story

54. Dora the Explorer

55. Peppa Pig

56. How to Train Your Dragon

57. Dumbo

58. Detective Pikachu

59. Minions

60. Cars

Locaties

Ook hiervoor geldt dat je twee vliegen in één klap slaat: je hebt een thema, maar ook gelijk een locatie. Hoewel een feestje in de ruimte misschien wat lastig wordt… met een beetje fantasie kom je een heel eind. Transformeer je complete huiskamer in een jungle of ga simpelweg naar het dichtsbijzijnde bos om daar te picknicken en een speurtocht te doen.

61. Bos

62. Dierentuin

63. Safari

64. Onder water

65. De ruimte

66. Circus

67. Jungle

Seizoenen

Geen inspiratie? Kijk dan even uit het raam! Is je kind middenin de winter jarig? Dan is het heel leuk om je woonkamer om te toveren tot een Winter Wonderland, of als sneeuwt, om buiten te gaan sleëen. In de zomer kun je weer goed gaan zwemmen of in de tuin met water spelen, en natuurlijk moet er een overvloed aan ijsjes zijn. De winkels liggen ook altijd vol met seizoensproducten waardoor je helemaal los kunt gaan met de decoraties.

68. Zomer

69. Winter

70. Herfst

71. Lente

Feestdagen

Veel kinderen vinden het helemaal niet leuk om jarig te zijn op een feestdag. Het voelt dan toch iets minder als jouw speciale dag. Maar je kunt het ook in je voordeel gebruiken! Je kunt overal spullen vinden om je feestje mee te decoreren en er zijn vaak een heleboel leuke dingen te doen buitenshuis. Met een beetje geluk zijn mensen toch al vrij, dus als je dit goed plant kun je er zeker wat leuks van maken.

72. Oud en nieuw

73. Valentijnsdag

74. Carnaval

75. Pasen

76. Koningsdag

77. Halloween

78. Kerst

Games en spellen

Is je kind niet vanachter het scherm vandaan te plukken? Vraag dan eens na wat zijn/haar favoriete game is. Je kunt bijvoorbeeld een LAN-party organiseren waar alle kinderen hun eigen computers, tablets of laptops meenemen. Zelfs op je smartphone kun je tegenwoordig echt fatsoenlijke games spelen. Op Pinterest vind je voor bijna elke denkbare game wel decoratietips en ideeën voor snacks en drinken.

79. Fortnite

80. Minecraft

81. Super Mario

82. World of Warcraft

83. Lego

84. Bordspellen

(Strip)boeken

Hoe fijn is het als je kind nog steeds een papieren boek kan waarderen? Dit moedigen we natuurlijk alleen maar aan. Laat de wereld van het boek tot leven komen tijdens je kinderfeestje. Laat iedereen zich verkleden als de hoofdpersonages en decoreer het huis helemaal in stijl. Worden er specifieke gerechten genoemd in het boek? Dan is het heel leuk om die ook te maken. Succes gegarandeerd!

85. Dr Seuss

86. Avengers

87. Batman

88. Superman

89. Spiderman

90. Wonder Woman

91. Roald Dahl

92. Lord of the Rings

93. Harry Potter

94. Willy Wonka

95. Donald Duck

Overig

Als laatste heb ik nog een paar algemene thema’s voor je die niet onder een bepaald kopje vallen. Ook met deze thema’s kun je alle kanten uit. Ze zijn geschikt voor jongens en meisjes en het zijn makkelijke thema’s om voor te decoreren.

96. Regenboog

97. Emoji

98. Glow in the dark

99. Pyjama

100. Snoep

Hier moet je je wel even mee redden, toch? Voor alle feestjes geldt: je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het bedenken en organiseren van je kinderfeestje!

Wat is jouw favoriete thema?

Wees de eerste die reageert op "100 thema’s voor een kinderfeestje"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*