Het uitpakken van cadeautjes

Cadeautje kinderfeestje

Het uitpakken van cadeautjes is vaak erg spannend en zorgt voor veel opwinding onder de kinderen tijdens het feestje. Om dit goed te laten verlopen kun je er heel eenvoudig een spel van maken. Zo zorg je ervoor dat alle kinderen erbij betrokken zijn, het geen chaos wordt en de cadeautjes heel uit de verpakking komen. De volgende spelletjes doen het bij ons thuis altijd erg goed!

 

Tik, tik, wie ben ik?
Laat de kinderen met zijn allen in een kring op de grond zitten. De jarige wordt geblinddoekt en zit in het midden van de groep. De kinderen tikken vervolgens om de beurt op de rug van de jarige en zeggen: ‘Tik, tik, wie ben ik?’ Wanneer de jarige de naam goed heeft geraden, mag degene die op de rug heeft getikt zijn of haar cadeautje aan de jarige geven. Natuurlijk mogen de kinderen gekke stemmetjes opzetten, zodat het raden lekker uitdagend en grappig wordt.

 

Warm / koud
Wanneer de kinderen er allemaal zijn, kun je de jarige apart nemen en de kinderen hun cadeautje laten verstoppen. De jarige komt vervolgens tevoorschijn en mag op zoek naar het cadeautje. De kinderen mogen helpen door ‘warm’ of ‘koud’ te roepen.

 

Ballonnen stampen
Schrijf de namen van alle kinderen op een papiertje en stop deze stuk voor stuk in een ballon. Je hebt direct een leuke aankleding voor het feestje en de jarige kan de ballonnen één voor één kapot stampen. Met mooi weer kun je dit ook leuk in de tuin doen, pas alleen op met heel warm weer, want dan knappen de ballonnen vanzelf. Vul bijvoorbeeld ook een ballon met water, de andere met confetti en een andere met een naam. De jarige mag beginnen met het kapot stampen van de ballonnen tot er een briefje met naam uit de ballon komt. Degene die op het briefje staat mag zijn of haar cadeautje geven. Vervolgens mag dit kind verder met ballonnen stampen tot er weer een naam uit de ballon komt en zo ga je door totdat alle kinderen hebben gestampt en een cadeau hebben gegeven. Zorg wel voor voldoende gevulde ballonnen zodat alle kinderen kunnen stampen.

 

Wees de eerste die reageert op "Het uitpakken van cadeautjes"

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.


*